Cele mai importante case de licitatii de arta din tara sunt in varf de sezon

Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 01:08
1591 citiri
Cele mai importante case de licitatii de arta din tara sunt in varf de sezon

Se apropie sarbatorile si cadourile de mii sau zeci de mii de euro sunt mai cautate decat in restul anului. Iar oferta pare sa ignore criza si cuprinde sute de tablouri sau sculpturi semnate de autori importanti.

Calendarul licitatiilor cuprinde in acesta perioada patru licitatii la casa Alis, doua la GoldArt si una grandioasa, la Artmark. Lista autorilor este impresionanta: Nicolae Tonitza, Petrascu, Pallady, Ciucurencu, Corneliu Baba, Iosif Iser, Ion Tuculescu sau Marcel Iancu. 

Preturile variaza de la cateva sute de euro, la aproape 40.000 de euro. Oferta e foarte tentanta daca luam in considerare ca topul celor mai bine vandute zece lucrari de arta din Romania cuprinde tablouri intre 60 si 160.000 de euro.

Tonitza este prezent cu o guasa- Portret in peisaj, estimat la 8200 de lei, Pallady cu mai multe desene, printre care si un autoportret- estimat la 3200 de lei, iar Corneliu Baba cu doua studii de nud, estimate la 1500 de euro.

O pictura a lui Ion Tuculescu, Iarna la Costesti, este estimata la 35 de mii de euro, o sculptura in lemn a lui Mircea Roman- Fata cu prelata neagra, la 5.000 de euro, iar panza Barci la Venetia, semnata Nicolae Darascu, porneste de la 40.000 de lei. Varful ofertei este un tablou de Nicolae Grigorescu, Tarancuta cu basma alba, ulei pe lemn, estimat la 150.000 de lei. 

#casa de licitatii, #tablouri, #sculpturi , #Romania