Companiile petroliere EWP si NIS vor explora patru perimetre din Romania

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 12:23
1805 citiri
Companiile petroliere EWP si NIS vor explora patru perimetre din Romania

Compania East West Petroleum (EWP) a anuntat marti semnarea unui acord cu compania Naftna Industrija Srbije (NIS) pentru explorarea a patru perimetre din Romania: EX-2 (Tria), EX-3 (Baile Felix), EX-7 (Periam) si EX-8 (Biled), relateaza NewsIn.

Acordul include colectarea si procesarea datelor seismice 2D de pe o suprafata de 900 de kilometri patrati, precum si colectarea si procesarea datelor 3D de pe o suprafata de 600 de kilometri patrati, ceea ce presupune forarea a cel putin 12 puturi pe cele patru perimetre, potrivit EWP.

NIS va finanta in intregime toate lucrarile de mediu, colectarea si procesarea datelor seismice 2D si 3D, precum si forarea a cel putin 12 puturi, cota sa de participare la proiect fiind de 85%.

Cele patru perimetre, situate in vestul tarii, insumeaza peste 400.000 de hectare, ele fiind pana in prezent insuficient explorate, conform EWP.

Compania a anuntat ca se va concentra atat pe explorarea resurselor conventionale de petrol si gaze naturale, cat si pe identificarea resurselor neconventionale, de gaz de sist. 

#explorarea petrolului in romania, # companii petroliere, # petrol, # gaze naturale , #Romania