Crin Antonescu a discutat cu premierul olandez despre aderarea Romaniei la Schengen

Marti, 26 Februarie 2013, ora 08:44
1284 citiri
Crin Antonescu a discutat cu premierul olandez despre aderarea Romaniei la Schengen

Liderul PNL Crin Antonescu a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre aderarea Romaniei la Schengen si despre MCV, Antonescu prezentandu-i lui Rutte progresele Romaniei privind aderarea la Schengen si primind asigurari ca Olanda va face evaluarea lor obiectiva, conform unui comunicat PNL.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a participat, luni, impreuna cu ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, la Reuniunea Liderilor Liberali Europeni, care a avut loc la Amsterdam. Reuniunea a avut loc la invitatia primului-ministru olandez, Mark Rutte, participand vicepremierul britanic si vicecancelarul german, comisari europeni si ministri liberali, se arata in comunicatul transmis de PNL.

Cu acest prilej, presedintele PNL a avut intalniri bilaterale cu premierul Olandei, Mark Rutte - presedintele Partidului Popular pentru Libertate si Democratie, vicepremierul britanic Nick Clegg - presedintele Partidului Liberal-Democrat din Marea Britanie si Artur Mas i Gavarro, presedintele Guvernului Cataluniei.

Pe de alta parte, Crin Antonescu a avut o intrevedere si cu presedintele Bancii Europene de Investitii (BEI) Werner Hoyer.

"Presedintele PNL a discutat cu premierul olandez, Mark Rutte, despre problematica aderarii Romaniei la Spatiul Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare. In acest context, Antonescu i-a prezentat lui Rutte progresele inregistrate de Romania in ceea ce priveste aderarea la Schengen, primind de la oficialul olandez asigurari ca Olanda va face evaluarea obiectiva a acestor progrese", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, Crin Antonescu a vorbit cu vicepremierul britanic Nick Clegg despre problema prezentei romanilor in Marea Britanie si intarirea cooperarii bilaterale.

"Nick Clegg a dat asigurari ca nu vor fi masuri indreptate impotriva romanilor si a salutat propunerea privind adancirea relatiilor bilaterale", se mai arata in comunicatul PNL.

La intalnirea cu presedintele Werner Hoyer au fost prezentate intentia Romaniei de a asigura un grad cat mai inalt de utilizare a fondurilor structurale europene, continuarea proiectelor de infrastructura, precum si sustinerea proiectelor cu un grad mare de multiplicare in domeniile cercetarii si inovarii.

De asemenea, la intalnirea bilaterala cu Artur Mas i Gavarro, Crin Antonescu a abordat, impreuna cu ministrul Cristian David, problematica romanilor din Spania, in regiunea Catalunia, pornind de la aspectele pozitive ale prezentei acestora in Regatul Spaniol. In urma acestei discutii, oficialii au convenit intarirea dialogului politic si guvernamental in vederea asigurarii unei integrari cat mai bune a romanilor in Spania.

In acest sens, s-a decis continuarea dialogului in urmatoarele luni, prin organizarea unei reuniuni la Barcelona, mentioneaza sursa citata.

Pe de alta parte, ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, a avut o intalnire bilaterala cu vicepremierul croat si ministru al Afacerilor Externe in Guvernul Croatiei, Vesna Pusiæ, principalul subiect abordat fiind aderarea Croatiei la Uniunea Europeana. In cadrul acestei intalniri, Cristian David i-a dat asigurari Vesnei Pusiæ referitoare la sustinerea integrarii europene a Croatiei si extinderea dialogului politic in regiunea balcanica, conform comunicatului.

Reuniunea s-a desfasurat la centrul de conferinte West-Indisch Huis din Amsterdam. In cadrul acestei intalniri au fost abordate mai multe subiecte, printre care alegerile din 2014 pentru Parlamentul European, viitorul Uniunii Economice si Monetare si Politica Comuna Europeana pentru Securitate. La eveniment au mai participat presedintele liberal-democratilor europeni, Graham Watson, liderul ALDE din PE, Guy Verhofstadt, precum si doi comisari europeni: Neelie Kroes - Comisarul pentru Agenda Digitala si vicepresedinte al Comisiei Europene si Olli Rehn - Comisarul pentru Afaceri economice si monetare si moneda euro si vicepresedinte al Comisiei Europene.

#Crin Antonescu aderare Schengen, #Crin Antonescu intalnire premier Olanda , #Romania