CSU avertizeaza asupra integrarii pripite a Romaniei

Marti, 03 Ianuarie 2006, ora 16:26
848 citiri

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ar putea fi amanata chiar si DUPA 2008 ! Este declaratia unui parlamentar german, care avertizeaza ca Romania si Bulgaria nu trebuie integrate pripit in UE.Un astfel de compromis ar putea avea valoare de precedent si ar putea periclita intreaga politica de extindere, considera parlamentarul crestin-social, care pledeaza pentru ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei DUPA raportul de monitorizare din primavara.

Thomas Silberhorn, purtatorul de cuvant pe probleme europene al grupului Uniunii Crestin-Sociale din Bundestag avertizeaza, intr-un interviu pentru Deutsche Welle, asupra unei 'integrari pripite' a Romaniei si Bulgariei in UE. Parlamentarul crede ca aderarea Romaniei si Bulgariei ar putea fi amanata chiar dupa 2008, avand in vedere deficientele serioase in materie de combatere a coruptiei prezentate in raportul Comisiei Europene din toamna trecuta. Varianta optima ar fi in opinia sa, ca Germania sa astepte raportul decisiv din primavara lui 2006, pentru a ratifica tratatul, dupa ce se va prefigura indeplinirea criteriilor impuse de UE Romaniei si Bulgariei. Purtatorul de cuvant pe probleme europene al grupului CSU a precizat ca nu a fost depusa deocamdata nici o propunere oficiala in acest sens, in Parlamentul Federal.

'Daca am inchide unul sau chiar ambii ochi in cazul Romaniei si Bulgariei, am periclita intreaga politica de extindere, consistenta strategiei extinderii UE. La fiecare urmatoare integrare fie a Croatiei, a Turciei sau a oricarui alt candidat, ar trebui sa avem in vedere ca am facut concesii Romaniei si Bulgariei', a mai afirmat parlamentarul german.

Formatiunea crestin-sociala, sora mai mica a Uniunii Crestin-Democrate, este parte a marii coalitii formate de conservatorii germani cu social-democratii. Impreuna, cele trei formatiuni detin 73 la suta din totalul mandatelor din Bundestag.

Realitatea TV