Cum arata intreprinzatorul roman

Joi, 30 Iulie 2009, ora 15:50
1339 citiri
Cum arata intreprinzatorul roman

Cei mai multi oameni de afaceri romani sunt barbati, casatoriti, au varsta cuprinsa intre 36 si 45 de ani, au pregatire superioara si nu au copii, potrivit portretului robot al intreprinzatorului, realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Realizat in urma unui sondaj pe un esantion de 1.099 de firme mici si mijlocii, portretul robot arata ca aproape 31% dintre intreprinzatori au intre 36 si 45 de ani - pondere superioara mediei europene de 24% -, in timp ce 29% au intre 45 si 60 de ani, informeaza Mediafax.

Doar 3,28% dintre oamenii de afaceri romani au peste 60 de ani.

Avand in vedere pregatirea profesionala, se observa ca persoanele cu pregatire tehnica detin cea mai mare pondere, respectiv 43,13%, devansand considerabil numarul intreprinzatorilor instruiti in domeniul economic - 22,83%.

Fata de media europeana, in Romania procentul persoanelor cu pregatire tehnica este cu circa 60% mai ridicat decat in Uniunea Europeana.

Gruparea oamenilor de afaceri pe sexe releva predominanta barbatilor - 67,45%, structura fiind mai echilibrata comparativ cu media europeana, care arata ca doar un sfert din intreprinzatorii europeni sunt femei.

O alta caracteristica a intreprinzatorilor romani este ca aproape 77% sunt casatoriti, dar cei mai multi, respectiv 35,43%, nu au copii. De asemenea, 31,15% au un copil, 27,87% au doi copii si doar 5% au trei sau peste trei copii.

Din punct de vedere al studiilor realizate, majoritatea intreprinzatorilor au pregatire superioara - 71,35%, dintre care 17,6% au absolvit masteratul, 11,21% diverse studii in strainatate, iar 3,91% au doctoratul.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, #om, #intreprinzator, #roman, #imm, #firme, #cnipmmr , #Romania