Delta investeste peste 400 mil. euro in constructia a 20 de centre comerciale din Romania

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 15:56
1275 citiri
Delta investeste peste 400 mil. euro in constructia a 20 de centre comerciale din Romania

Grupul austriac Delta are in plan sa construiasca in Romania un numar total de 20 de mall-uri si centre comerciale, in urma unor investitii de 400-500 milioane de euro si se afla in prezent in cautarea unor parteneri locali, au declarat marti reprezentantii companiei.

"Delta dezvolta proiectele si participa la realizarea acestora alaturi de diversi finantatori. Obiectivul este de a vinde mall-urile si centrele comerciale unor potentiali investitori ca de exemplu fondurile imobiliare" au mai spus reprezentantii companiei.


In prezent, in afara de West Gate Center din Craiova, Delta deruleaza si alte proiecte in Romania in primul rand in domeniul centrelor comerciale si al mall-urilor, iar specialistul imobiliar austriac vede in continuare un potential important pe piata locala.


"Lucrarile de constructie la un mall din Turda se afla in faza finala, iar inaugurarea urmeaza sa aiba loc inainte de sfarsitul anului, suprafata de inchiriat este de 9.200 mp, iar printre chiriasi se numara Mini Max, Trider, Leonardo, Fox si altii. Alte investitii in retail in diverse orase din Romania sunt inca in faza de proiect" au mai spus reprezentantii companiei.


Grupul Delta cuprinde in cadrul Delta Holding zece reprezentante in domeniile arhitectura, management in constructii, dezvoltare de proiecte si IT/Informatica. Anual Delta deruleaza proiecte de constructii in valoare totala de un miliard de euro, iar in 2007 grupul a obtinut o cifra de afaceri de 14,7 milioane euro. Delta este specializata pe proiecte de constructii civile pentru comert, sanatate (de exemplu spitale), precum si constructii industriale si de birouri.