Diplomele din invatamantul superior feroviar,recunoscute reciproc de Romania si Republica Moldova

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 16:34
1439 citiri
Diplomele din invatamantul superior feroviar,recunoscute reciproc de Romania si Republica Moldova

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) informeaza ca vineri a fost semnat, la Chisinau, Protocolul pentru recunoasterea reciproca a diplomelor eliberate de institutii de invatamant superior feroviar din Romania si Republica Moldova, informeaza NewsIn.

"Protocolul pentru amendarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova cu privire la principiile colaborarii in domeniul transportului feroviar (incheiat la Chisinau la 21 februarie 1995) a fost semnat de cele doua parti vineri, 5 noiembrie, la Chisinau", se arata in comunicatul MTI.

Cea mai importanta prevedere a Protocolului priveste recunoasterea reciproca a diplomelor eliberate de institutii de invatamant superior feroviar acreditate in Romania si Republica Moldova.

Acordul dintre cele doua state se incheie pe termen de 15 ani, urmand sa fie prelungit tacit pe perioade succesive de cate un an daca niciuna dintre Partile Contractante nu il va denunta.

"In preambulul Protocolului se specifica angajamentul comun al celor doua state pentru dezvoltarea colaborarii in domeniul transportului feroviar, in conditii reciproc avantajoase, dar si pentru perfectionarea serviciilor feroviare, in vederea desfasurarii in cele mai bune conditii a transporturilor feroviare de calatori si marfuri" au precizat reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Protocolul, care va deveni parte a Acordului dintre cele doua guverne, va intra in vigoare la data ultimei notificari prin care Partile Contractante isi vor comunica indeplinirea procedurilor prevazute de legislatia lor nationala, necesare pentru intrarea sa in vigoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transport feroviar diplome invatamant , #Romania