Dobanda la creditele in lei, maxim 14% la finalul anului?

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 13:28
955 citiri
Dobanda la creditele in lei, maxim 14% la finalul anului?

Dobanzile la depozitele in lei vor continua sa scada, plasandu-se la sfarsitul anului semnificativ sub 10%, iar dobanzile la credite vor ajunge sa se plaseze sub 14% pe an, in conditiile in care trebuie sa ramana un diferential de 5% intre acestea, considera presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea, informeaza NewsIn.

"Mi-as dori sa continue semnalele BNR de scadere a dobanzilor in Romania. Raman convins ca, la sfarsitul anului, dobanzile la depozite vor fi sub 10%, iar la credite de maximum 14%, deoarece un diferential de 5 puncte trebuie sa ramana", a explicat marti presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Intrebat despre viitoare intrevederi ale reprezentantilor ARB cu FMI, Ghetea a precizat ca a existat, cu 10 zile in urma, o intalnire tehnica a ARB cu specialisti ai FMI, in care s-au discutat detalii tehnice, pe probleme juridice.

Referitor la evolutia monedei nationale, Ghetea a apreciat ca volatilitatea din ultima perioada este determinata de contextul politic si economic tensionat.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#depozite, #dobanzi, #ghetea, #moneda, #nationala , #Romania