Economiile unor tari europene, printre care si Romania, raman fragile

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 15:04
1158 citiri
Economiile unor tari europene, printre care si Romania, raman fragile

Economiile unor tari europene, cum ar fi Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania si Romania, raman fragile, a declarat directorul comunitatii americane de informatii (DNI), Dennis Blair, in fata Comisiei pentru serviciile de informatii din cadrul Senatului, potrivit site-ului DNI.

Bulgaria, Estonia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania si Romania raman fragile, iar devalorizarea monedelor nationale in regiune ridica noi dificultati pentru bancile europene, precizeaza Mediafax.

Raportul prezentat in Senat de Blair reprezinta o evaluare anuala a tuturor amenintarilor la adresa Statelor Unite.

Prima amenintare aminitita de Blair este criza economica globala.

El evoca apoi amenintarea terorismului, proliferarea nucleara (Iranul, Coreea de Nord), instabilitatea persistenta a continentului african sau virusul gripal A/H1N1.

Blair s-a referit de asemenea la razboiul din Afganistan, amenintarea extremistilor localizati in Pakistan, problemele Orientului Mijlociu in ansamblu, situatia din Rusia, America Latina sau Balcani.

In privinta sprijinului international pentru Afganistan, aliatii concentrati in sud si est - Marea Britanie, Franta, Canada, Polonia, Australia, Danemarca, Romania, Estonia, Lituania si Olanda - conduc principalele operatiuni militare de contrainsurgenta, a afirmat Blair.

El a adaugat ca NATO isi pastreaza angajamentul de a sprijini misiunea Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate in Afganistan si aliatii sunt de acord ca formarea trupelor afgane sunt de o importanta centrala pentru stabilitatea pe termen lung a acestei tari.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economii, # tari, # criza, # devalorizare monede , #Romania