Erste, optimist in legautra cu perspectivele economiei romanesti

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 15:05
1159 citiri
Erste, optimist in legautra cu perspectivele economiei romanesti

Chief Financial Officer, Erste Group, Manfred Wimmer, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte, ca are o parere optimista in legatura cu perspectivele economiei romanesti si ca, pe termen lung, Romania este printre tarile cu cel mai mare potential din Europa, anunta NewsIn.

"Cred ca noi si in special eu avem o parere mai optimista decat dumneavoastra in legatura cu Romania si cu perspectivele economice romanesti. Este clar ca in acest moment tara are probleme.

Romania este cazul in care criza a lovit tarziu. Sigur ca exista o intarziere de sase si pana la noua luni, criza a fost foarte puternica si va fi nevoie de un anume timp pana cand tara va reusi sa se smulga din aceasta prapastie.

E nevoie de foarte multa incredere a oamenilor in viitor si este, de asemenea, o problema de cat spatiu are Guvernul ca sa creeze instrumentele necesare si stimulentele necesare pentru toate cresterile economice. In aceasta tara, acestea ar fi construirea de infrastructura si absorbtia de fonduri europene cat mai mult posibil", a spus Manfred Wimmer.

El a declarat ca acest lucru nu s-a intamplat cu adevarat inca, dar ca pe acest front a vazut o imbunatatire dramatica in ultimele 12 luni.

"Exista foarte multe proiecte pe partea aceasta si avem incredere ca ei vor reusi sa ramana pe acest drum, mai ales ministerul pentru absorbirea fondurilor europene a dovedit ca acest lucru va fi in crestere si eu personal am incredere ca nu exista niciun dubiu ca Romania, pe termen lung, este printre tarile cu cel mai mare potential din Europa.

Este intr-o pozitie foarte buna, o economie relativ mare, care se poate sustine.

Are materii prime, are potential pentru energie, energii alternative, are foarte multe posibilitati, mai ales pentru ca are forta de munca bine pregatita si s-a imbunatatit in privinta costului fortei de munca si se poate compara, mai bine acum decat in urma cu trei ani, cu restul tarilor din Europa.

Din punctul meu de vedere, toate conditiile pentru succes exista. Este nevoie de energie si disciplina. Avem nevoie de incredere.

O zona in care eu cred foarte mult este agricultura", a adaugat Wimmer. Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a crescut in cel de-al trimestru din acest an, in termeni reali, cu 0,2% fata de trimestrul anterior, in date ajustate sezonier, a anuntat, la inceputul saptamanii, Institutul National de Statistica (INS), care a mentinut datele prezentate anterior.

Astfel, Produsul Intern Brut (date ajustate sezonier) estimat pentru trimestrul II 2011 a fost de 137,661 miliarde lei preturi curente, in crestere, in termeni reali, cu 0,2% fata de trimestrul I 2011. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#erste, #economie romania, #perspectiva economica , #Romania