FNPAR: Investitorii spanioli, interesati de sistemele de irigatii si de cooperativele din Romania

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 18:27
1334 citiri
FNPAR: Investitorii spanioli, interesati de sistemele de irigatii si de cooperativele din Romania

Oficiali ai Ministerului Industriei, Turismului si Comertului din Spania s-au declarat interesati sa investeasca in sistemele de irigatii din Romania si sa ajute la dezvoltarea acestui sector prin intermediul tehnologiei, al utilajelor si al know-how-ului.

"Romania detine, la ora actuala, un sistem de irigatii ne-economic, format din tehnologii invechite, care consuma foarte multa energie si care va trebui modernizat. Desi avem potential sa irigam peste trei milioane de hectare, din pricina problemelor existente, nu reusim sa irigam nici macar 300.000 de hectare. Avem nevoie de investitii majore precum si de experienta spaniola, in contextul in care Spania detine cel mai corect sistem de sprijinire a irigatilor", a fost mesajul presedintelui Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania - FNPAR, Viorel Matei, pentru oficialii spanioli, se arata intr-un comunicat al FNPAR citat de Newsin.

Principalele subiecte discutate in aceasta intalnire au fost identificarea unor posibilitati de investitii in sectorul irigatiilor din tara noastra si perspectivele formelor asociative in agricultura nationala, in speta viitorul cooperativelor agricole, se mai arata in comunicat.

Presedintele FNPAR a evidentiat ca sistemul cooperativelor din tara noastra se afla intr-o faza incipienta de dezvoltare, dar ca poate deveni extrem de atractiv pentru investitori datorita potentialului mare de dezvoltare.

"In opinia noastra, sistemul cooperativelor ar putea sa rezolve foarte multe din problemele agriculturii. In Romania insa, tinand cont de particularitatile trecutului, acest sistem nu mai poate fi dezvoltat fara acordarea de stimulente, pentru incurajarea producatorilor agricoli sa participe la formele asociative", a precizat Viorel Matei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitori spanioli, #agricultura investitii , #Romania