Ghetea despre OUG 50: clientii bancilor sunt castigatori

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 13:57
1191 citiri
Ghetea despre OUG 50: clientii bancilor sunt castigatori

Victoria ARB a fost morala, clientii bancilor sunt castigatorii, sustine presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, care a declarat luni ca, in ceea ce priveste OUG 50/2010, comunitatea bancara a iesit invingatoare din punct de vedere moral, scrie NewsIn.

"In ceea ce priveste OUG 50/2010, noi am iesit invingatori din punct de vedere moral. Castigatorii de fapt sunt clientii care au beneficiat de reducerea comisionului de rambursare anticipata a creditului, in conditiile in care legea nu ne mai impunea acest lucru pentru creditele in stoc.

Avem peste 20 de comisii de specialitate in care conducatorii activitatii speciale se intalnesc si discuta, dialogheaza si se realizeaza un schimb de experienta.

Noi am spus intotdeauna ca suntem o asociatie de lobby, deschisa colaborarii", a mentionat Ghetea.

Parlamentul a adoptat la finalul lunii decembrie OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori, cu modificarile cerute de Comisia Europeana, astfel ca aceasta nu se aplica contractelor de credit in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, iar refinantarea creditelor se va renegocia intre banci si clienti.

#banci ghetea, #credite oug 50, #ghetea, #oug 50 ghetea , #Romania