Heitman LCC ar putea investi in Romania

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 17:43
1790 citiri
Heitman LCC ar putea investi in Romania

Heitman LLC ar putea investi in acest an peste 300 milioane de euro in Europa Centrala si de Est (ECE), Romania fiind inclusa in lista celor 13 de piete din regiune pe care compania americana le are in vedere printr-un fond cu o capitalizare de peste 500 milioane de euro, precizeaza Mediafax.

"Putem sa investim in 13 tari din Europa Centrala si de Est, dar cautam activ oportunitati in Polonia, Cehia, Slovacia si Rusia, piete care sunt principalele tinte, in timp ce investitii mai mult oportuniste sunt planificate in Ungaria, Romania si Croatia, unde vedem perspective pozitive de revenire", a declarat Otis Spencer, unul dintre sefii Heitman pentru Europa si managerul portofoliului de peste 500 milioane de euro al fondului Heitman European Property Partners IV (HEPP IV), citat de site-ul PropertyEU.

Pe piata romaneasca, Heitman este implicat, impreuna cu grupul italian Cefin, in dezvoltarea ansamblului rezidential Cortina Residence din Bucuresti, care a intrat in insolventa anul trecut.

Reprezentantii Cefin au declarat la data intrarii in insolventa ca fondul de investitii, care detine 75% din proiect, a decis sa se retraga.

"Romania are o perspectiva economica modesta pe termen scurt, care se datoreaza in primul rand neasteptatei si puternicei cresteri a TVA hotarata de guvern, dar dimensiunea mare a populatiei si numarul ridicat al centrelor urbane arata ca aceasta este o piata importanta cu un potential pe termen lung de a deveni centru regional in sud-estul Europei.

Bazele pietei imobiliare par slabe, dar mare parte din spatiile vacante din stocul existent sunt localizate si concepute prost sau au functionalitati invechite si de aceea nu vor niciodata percepute ca spatii moderne de catre utilizatori", considera reprezentantii Heitman.

Potrivit unei evaluari a companiei, Romania este inclusa in categoria tarilor care au aratat vulnerabilitate macroeconomica si au cel mai mare potential de a scadea in continuare. In aceasta categorie mai sunt incluse Lituania si Ucraina.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#romania, #investitii, #companie americana, #milioane, #euro , #Romania