Herman van Rompuy se intalneste joi cu presedintele si premierul Romaniei

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 08:19
1260 citiri
Herman van Rompuy se intalneste joi cu presedintele si premierul Romaniei

Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, face, joi, o vizita de lucru in Romania, in cursul careia va avea intrevederi cu presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta.

Potrivit anuntului de presa transmis de Administratia Prezidentiala referitor la programul de joi al sefului statului, presedintele Traian Basescu si presedintele Consiliului European vor avea, de la ora 16.15, la Palatul Cotroceni, convorbiri t?te-?-t?te, urmate, la ora 16.30, de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale.

La ora 17.10, este prevazut ca Traian Basescu si Herman van Rompuy sa sustina declaratii de presa.

Presedintele Consiliului European urmeaza sa aiba apoi o intrevedere cu premierul Victor Ponta.

Potrivit programului premierului pentru ziua de joi, Victor Ponta se intalneste, la ora 17.30, cu Herman Van Rompuy.

La finalul intrevederii de la Palatul Victoria vor fi sustinute declaratii de presa.

Presedintele Traian Basescu a semnat, in 16 aprilie, un decret prin care ii confera presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, Ordinul National "Steaua Romaniei" pentru sprijinul acordat Romaniei, decorarea fiind facuta la propunerea ministrului de Externe, Titus Corlatean.

"In semn de inalta apreciere pentru sprijinul constant acordat Romaniei in parcursul sau de integrare in structurile fundamentale ale Uniunii Europene, pentru viziunea si abnegatia puse in definirea, avansarea si realizarea prioritatilor si constructiei europene, domnul presedinte Traian Basescu a conferit Ordinul National ?Steaua Romaniei? - in grad de Mare Cruce Excelentei Sale domnul Herman van Rompuy, presedintele Consiliului European", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Precedenta vizita a lui Herman van Rompuy la Bucuresti a avut loc in aprilie 2012, cand a sustinut si un discurs in plenul Parlamentului.

#Herman van Rompuy intalnire Basescu, #Herman van Rompuy intalnire Ponta, #Herman van Rompuy vizita Bucuresti , #Romania