HETI VILGGAZDASG: Dubaiul ar cheltui un miliard de dolari pentru lucrari de modernizare a porturilor din Romania

Luni, 17 Septembrie 2007, ora 12:07
1023 citiri

HETI VILGGAZDASG (Ungaria), 14 septembrie 2007 - Societatea Dubai Ports World s-a oferit sa investeasca in viitorii cinci ani un miliard de dolari in Romania - a facut cunoscut ministrul roman al comertului. Firma din Dubai intentioneaza sa realizeze investitii de infrastructura la Constanta, Bucuresti, Cluj si Iasi.

Prin intermediul investitiilor s-ar inregistra o participare de 5 la suta fata de cele 2 procente - in prezent - a articolelor care intra pe cale maritima in Europa, tranzitand Romania.

Si China este interesata de transportul maritim din Romania. Firma China Shipping Container Lines (CSCL), a sasea ca marime din lume, a anuntat ca incepand de joi lanseaza o cursa maritima saptamanala intre Constanta si Sanghai. Navele ar urma sa parcurga distanta in 21 de zile si sa transporte articole din lemn, produse industriale chimice, ingrasaminte chimice, vin, respectiv diferite masini si instalatii.

Scopul lansarii Asia-BlackSea Express (ABX) consta nu doar in extinderea circulatiei comerciale dintre cele doua tari, dar si oportunitatea ca China sa-si consolideze prezenta in transportul pe Marea Neagra, aflat intr-un proces rapid de extindere.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.