Honda estimeaza ca in 2010 vanzarile din Romania vor fi de opt ori mai mari

Joi, 02 Noiembrie 2006, ora 13:17
1029 citiri

Honda si-a propus sa vanda in Romania 4.000 de masini in 2010, de opt ori mai mult decat cele 500 estimate a fi vandute anul acesta, au declarat, miercuri, reprezentantii Honda Trading Romania.Honda are de la 1 octombrie o reprezentanta proprie in Romania prin societatea Honda Trading Romania - subsidiara Honda Trading Corporation, divizie a Honda Motor Company.

Honda Trading Romania are capital 100% japonez si se ocupa cu importul, distributia, marketingul si promovarea automobilelor Honda.

Carpati Motors, compania care a fost importator unic pentru brandul japonez pana la 1 octombrie a devenit dealer al Honda Trading Romania. Honda a stabilit, pentru Romania, o tinta de vanzari de 4.000 de unitati pentru anul 2010, iar pana atunci cresterea va fi graduala: 1.400 de unitati anul viitor, 1.800 in 2008 si 2.500 peste trei ani.

Pentru a-si creste vanzarile, reprezentanta Honda vrea sa-si extinda reteaua de distributie. In prezent Honda Trading a senmnat contracte cu dealeri din reteaua Carpati Motors (Bucuresti, Cluj, Iasi, Baia Mare) si este in discutie cu alte 10-12 firme care doresc licenta de comercializare a masinilor nipone.

Honda Trading considera ca va putea vinde 4.000 de automobile in tara cu o retea de 15 - 20 de dealeri.

Honda a decis sa-si deschida propria reprezentanta la Bucuresti deoarece considera ca piata noastra are un potential urias de dezvoltare, care nu a fost suficient exploatat in teritoriu.

Reprezentantii Honda Trading Romania considera ca pe langa extinderea retelei, o alta prioritate este comunicarea pe partea de imagine si scoaterea in fata a multor argumente nefolosite pana acum in promovarea marcii nipone. Honda spune ca masinile sale sunt o alternativa la celelalte marci premium, o solutie care ofera un set de beneficii care-i "scot din multime" pe proprietari.

Honda Trading si-a propus sa aduca mai repede modelele noi in Romania si sa reduca simtitor timpul de asteptare al clientilor pe fondul strategiei Honda care-si extinde capacitatile de productie, pentru a satisface mai bine cererea din continentul european.

Cea mai apropiata lansare Honda va fi la inceputul anului viitor cand va fi adusa noua generatie a SUV-ului CR-V.

In primele noua luni ale anului s-au vandut 349 de masini Honda pe piata romaneasca, in crestere usoara fata de cele 336 vandute in perioada similara a lui 2005.

In Romania Honda are 0,2% din piata auto, in timp ce in UE, japonezii au 1,6% din piata auto, cu vanzari ce au depasit 180.000 de unitati in acest an.

NewsIn