Ikea - vanzari de 87 milioane de euro in primul an in Romania

Marti, 18 Martie 2008, ora 12:23
1162 citiri
Ikea - vanzari de 87 milioane de euro in primul an in Romania

Magazinul Ikea din Baneasa a inregistrat vanzari de 87 milioane de euro in primul an de functionare in Romania, comercializand peste 11 milioane de produce de mobilier, decoratiuni si accesorii, au declarat reprezentantii companiei. Ikea Romania a avut peste 2,7 milioane de vizitatori in primul an de functionare. Dintre produse, gama de dulapuri pentru dormitor PAX a inregistrat cele mai multe vanzari, fiind comercializate 18.100 de unitati. Potrivit reprezentantilor Ikea, pe partea de accesorii, cele mai multe vanzari le-au inregistrat produsele de bucatarie din gama 365 plus, cu peste 70.000 de unitati comercializate.


"Ne asteptam ca in perioada urmatoare vanzarile sa se dubleze si intentionam totodata sa deschidem alte magazine, in orasele cu peste 300.000 de locuitori. Pentru moment nu putem spune cand vom demara investitiile, pentru ca nu am cumparat inca terenul si nici nu am semnat nici un contract in acest sens", a declarat directorul Ikea Romania, Cornel Oprisan. Potrivit acestuia, printre orasele vizate de companie pentru deschiderea de magazine se afla Constanta, Galati, Iasi, Cluj, Brasov si Bucuresti.


Reprezentantii Ikea sustin ca magazinul deschis in Bucuresti se afla in primele 20 magazine din lume ca rezultate inregistrate in primul an de functionare. Oprisan a mai spus ca magazinul Ikea din Romania se poate compara ca vanzari cu magazinele Ikea din Italia, Franta, Germania si chiar Marea Britanie.


Producatorul suedez de mobila a deschis primul sau magazin din Romania in zona bucuresteana Baneasa in luna martie si estimeaza pentru anul acesta o crestere a pietei mobilei din Romania cu aproximativ 15%.


Marca Ikea a fost inregistrata  in anul 1943 in Suedia, iar magazinul Ikea din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara. In 2007, numarul total al vizitatorilor Ikea la nivel mondial a fost de 583 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv, de 191 de milioane. In momentul de fata, Ikea Romania are un numar de 500 de angajati.