IKEA vrea sa construiasca al doilea magazin in Romania

Joi, 04 August 2011, ora 12:58
1840 citiri
IKEA vrea sa construiasca al doilea magazin in Romania

IKEA ar putea incepe constructia celui de-al doilea magazin din Romania, in Bucuresti sau alt oras mare din tara, incepand de anul viitor, informeaza NewsIn.

"Avem discutii pentru mai multe locatii din Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Bucuresti", a afirmat Oprisan.

El a adaugat ca deschiderea viitoarelor magazine ale companiei va fi realizata atunci cand piata o va cere, iar constructia unei unitati ar putea dura un an si jumatate.

Potrivit sursei citate, o investitie intr-un magazin nou are in vedere 20 de criterii, primele cinci fiind densitatea populatiei, nivelul mediu al veniturilor, influentele culturale, distributia de varsta si nivelul educatiei.

Intrebat care ar putea fi valoarea unei investitiei pentru un nou magazin, excluzand terenul, reprezentantul IKEA a raspuns ca "mai jos de 15 milioane de euro nu poate fi" si ca peste 25 milioane euro ar fi "o aberatie".

El nu a dat alte detalii privind stadiul discutiilor legate de acest proiect.

Oprisan a afirmat ca vanzarile IKEA Romania din actualul an de catalog, care se incheie la sfarsitul lunii august, sunt in crestere fata de anul precedent, fara sa ofere detalii.

Gamele de produse cu cele mai mari vanzari din acest an sunt articolele pentru dormitoare, bucatarii si living, conform reprezentantului IKEA.

El a adaugat ca nu au fost inregistrate scaderi pentru niciuna din gamele de produse.

IKEA Romania are un portofoliu de 9.500 de articole, iar 8% dintre acestea sunt furnizate de 40 de firme romanesti.

Compania a redus cu 12%, in medie, preturile pentru intreaga gama de produse in acest an si le va mentine in anul financiar urmator, in ciuda cresterii preturilor la materia prima si a inflatiei, a mai spus Oprisan.

IKEA a lansat joi noul catalog de produse, valabil de la 1 septembrie 2011 pana la 31 august 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructie magazin ikea, #ikea, #ikea romania, #magazin ikea , #Romania