Imigrantii europeni care solicita ajutoare sociale in Marea Britanie, testati "la sange" de autoritati

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 10:00
1106 citiri
Imigrantii europeni care solicita ajutoare sociale in Marea Britanie, testati "la sange" de autoritati

Imigrantii europeni care solicita locuinte sociale in Marea Britanie vor fi supusi, de vineri, unui test cu 100 de intrebari, ce includ, intre altele, motivele pentru care nu au reusit sa isi gaseasca un loc de munca in tara de origine, sau teste de limba engleza.

Cele 100 de intrebari ale testului au fost prevazute inaintea ridicarii restrictiilor pe piata muncii pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie, adauga cotidianul in editia electronica, relateaza The Guardian.

Uniunea Europeana insista asupra libertatii de circulatie a lucratorilor in cadrul UE, dar Guvernul crede ca are dreptul legal de a chestiona mai intens imigrantii inainte ca acestia sa fie indreptatiti sa solicite beneficii sociale.

Ministerul britanic al Muncii a afirmat ca, "pentru a trece testul in vederea obtinerii unei locuinte mai bune, imigrantii vor trebui sa raspunda unor intrebari cu un caracter individual mai pronuntat, sa ofere raspunsuri mai detaliate si sa prezinte mai multe dovezi inainte de a primi permisiunea de a solicita ajutoare".

Pentru prima data, imigrantii vor fi intrebati despre eforturile lor de a gasi un loc de munca inainte de a veni in Marea Britanie si despre competentele lor de limba engleza, respectiv daca acestea vor reprezenta o bariera in gasirea unui loc de munca.

"Este foarte important sa avem reguli stricte pentru a proteja integritatea sistemului nostru de beneficii. Britanicii au dreptate sa fie ingrijorati ca imigrantii ar trebui sa contribuie la (economia) acestei tari si nu sa fie atrasi aici de sistemul nostru de beneficii sociale", a declarat ministrul britanic al Muncii, Iain Duncan Smith.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#migranti romani, #imigranti Marea Britanie, #teste imigranti , #Romania