Imunitatea parlamentarilor romani ajunge in raportul MCV

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 16:31
1384 citiri
Imunitatea parlamentarilor romani ajunge in raportul MCV

Comisia Europeana (CE) va preciza care este pozitia sa fata de legea privind statutul deputatilor si senatorilor adoptata marti de plenul parlamentului roman in raportul de justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe care il va publica saptamana viitoare, a declarat miercuri Mark Gray, purtator de cuvant al CE, in cadrul conferintei de presa cotidiene.

Intrebat de presa straina cum comenteaza faptul ca noua propunere privind statutul parlamentarilor adoptata marti de legislativ in Romania ar face mai dificila ridicarea imunitatii senatorilor si deputatilor si ar reduce puterile principalului organism anticoruptie, purtatorul de cuvant a raspuns ca "Comisia va spune ceva despre acest lucru in raportul pe care il va adopta saptamana viitoare".

"Dupa cum va amintiti a existat un angajament privind un raport suplimentar in cadrul MCV in iulie anul trecut, in lumina evolutiilor privind statul de drept si independenta justitiei. Raportul va fi prezentat saptamana viitoare", a precizat Mark Gray.

"Ca sa fiu foarte deschis am vazut deja diferite interpretari a ceea ce s-a votat ieri si vom vrea sa analizam subiectul in detaliu. Ce este clar pentru CE, si am afirmat in mod repetat, este ca cei aflati la putere trebuie sa se asigure ca nu sunt probleme de integritate legate de ei. Asta a fost si este pozitia noastra, dar trebuie sa vedem exact ce a adoptat parlamentul ieri si asta va fi reflectat in raportul de saptamana viitoare", a adaugat purtatorul de cuvant al CE.

Propunerea legislativa privind Statutul deputatilor si senatorilor a fost adoptata marti de plenul Camerei Deputatilor si Senatului cu 309 voturi pentru, 56 impotriva si o abtinere.

#statut parlamentari romani, #raport MCV Romania, #coruptie romania , #Romania