Infractorii romani, asi in licitatii fictive

Marti, 03 Octombrie 2006, ora 06:20
1151 citiri

Romanii se situeaza la "inaltime" cand vine vorba despre fraudele comise prin Internet ale caror victime sigure sunt cetatenii straini.O caracteristica foarte importanta a evolutiei criminalitatii informatice din tara noastra este aceea a reorientarii grupurilor criminale si urmaririi obtinerii unui produs financiar substantial", preciza comisarul Virgil Spiridon din cadrul IGPR. Caracterul transfrontalier al infractiunilor face ca instrumentarea cazurilor sa fie mult mai dificila, intrucat pentru probarea faptelor este nevoie de obtinerea unor informatii de la autoritatile competente din mai multe state.

Cererile de asistenta juridica internationala sunt costisitoare, iar procedura este lenta. In cazul licitatiilor fictive prin Internet, 90% dintre persoanele pagubite sunt cetateni straini. 60% din totatul celor 526 de infractiuni informatice inregistrate in acest an sunt ilegalitati comise prin Internet. Pentru a fi siguri ca au profit, infractorii vand electronic aproape orice.

De la masini ultimul tip pana la biletele la meciurile de baschet sau de baseball. Una dintre metodele de fraudare o reprezinta folosirea sistemelor de plata rapide oferite prin Internet (sistem escrow, conturi de paypal, conturi e-gold, conturi de Internet-bancking) sau a celor de transfer rapid de bani (Western Union sau Money Gram).

Ionela Neagu

Curierul National

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 3 Octombrie 2006

1. Probleme de credibilitate a datelor despre internet in SUA

A propos de IAB Romania, de viitoarea monitorizare BRAT, si de eternele probleme de intelegere pe care le-au avut mai multi utilizatori ai serviciului Trafic.ro, astazi am citit o extraordinara scrisoare deschisa adresata de Magid Abraham, CEO comScore Networks, industriei de media.

2. Parisul alb

Salonul Auto de la Paris a fost dominat de culoarea alba. A fost un salon unde fiecare constructor a avut in stand cel putin o masina vopsita in alb. Deci, Mondial de l"Automobile a lansat un nou trend. Albul este noua culoare trendy. Pana nu de mult, albul era culoarea asociata cu automobilele utilitare si masinile de firma. Astazi este culoarea obligatorie pentru o masina scumpa si nu numai.

3. Importanta imaginii publice

...cine n-are imagine publica... sa-si cumpere! Exista oameni care se nasc constienti ca vor ajunge departe. Ei constientizeaza importanta propriei lor persoane si stiu cum sa-si puna in valoare personalitatea si calitatile. Aceste persone stiu sa-si construiasca cel mai bine o imagine publica.

4. SUA=o noua China

Pana in decembrie 2008, un zid de 1200 de km va fi construit de americani in zona granitei cu Mexicul, acolo unde au fost arestati cel putin 1 milion de imigranti ilegali. Desi suma alocata initial este de 1,2 miliarde de dolari, expertii ...

5. "Domnul 200%" a plecat

Dragos Stanca, seful diviziei de ziare si reviste a MediaPro, si-a anuntat astazi colegii printr-un mail ca pleaca din companie. Stanca, 32 de ani, era in al treilea an de cind conducea compania care editeaza peste 20 de titluri, cele mai cunoscute fiind Ziarul Financiar, Business Magazin, ProTV Magazin, Playboy si setul de ziare locale. El era numit de subordonati drept "Seful 200%" pentru ca, din 2004 si pina azi, cifra de afaceri a companiei s-a dublat, ajungind dupa unele surse la...