Instalatia "AEGIS Ashore" va fi adusa in curand in Romania

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 11:58
3975 citiri
Instalatia "AEGIS Ashore" va fi adusa in curand in Romania

Instalatia "AEGIS Ashore", construita la baza de testare a companiei Lockheed Martin din Moorestown, New Jersey, va fi complet dezasamblata in vederea transportarii in Romania, relateaza Defence News.

In cateva saptamani, aproximativ toate componentele instalatiei - radarele, calculatoarele, peretii, podelele si scarile - vor fi impachetate, aproape toata instalatia fiind gata de livrare in circa 60 de containere catre o locatie din Romania.

In aproximativ un an, toate componentele vor fi re-asamblate pentru a deveni primul element pe uscat operational al European Phased Adaptive Approach - planul SUA de a proteja Europa de un atac cu rachete balistice.

"Ritmul in care se misca lucrurile este uimitor", a declarat la 12 februarie Nick Bucci, director de aparare impotriva rachetelor balistice la Lockheed Martin. Cu doar cateva zile inainte, sistemul a fost in functiune, fiind testat pe coasta de est a SUA.

Sistemul este prima versiune pe uscat a celebrului sistem de lupta AEGIS si este capabil sa apere zone extinse de atacul inamicilor. Sistemele AEGIS sunt in mod curent capabile sa urmareasca in mod simultan peste 100 de tinte.

Potrivit Defence News, arhitectura instalatiei se bazeaza pe suprastructura unui distrugator. Constructia include toate elementele sistemului de lupta, cu exceptia rachetelor, iar intreaga instalatie este proiectata pentru a fi relocata, putand fi construita si gata de functionare in aproximativ sase saptamani.

Ceremonia oficiala de marcare a inceperii lucrarilor principale la componenta romaneasca a scutului antiracheta a avut loc la 28 octombrie 2013 la baza aeriana de la Deveselu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aegis deveselu, #aegis romania, #deveselu proiect , #Romania