INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE: Fostul presedinte roman ajuta la reconstruirea unor case in Mississippi

Luni, 19 Mai 2008, ora 10:43
1179 citiri
INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE: Fostul presedinte roman ajuta la reconstruirea unor case in Mississippi

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE - Fostul presedinte roman Emil Constantinescu ajuta la reconstruirea unor case distruse de uraganul Katrina in Mississippi, in calitate de voluntar al Habitat for Humanity.Constantinescu, un geolog ajuns politician, face parte dintr-un grup de sapte persoane din Romania care a mers saptamana aceasta pe tarmul golfului Mexic, in Mississippi, pentru a ajuta la reconstruirea zonei in urma uraganului Katrina.


"Apreciez acest proiect", a spus el. "Este un proiect de solidaritate fata de cei aflati la nevoie, un proiect care asigura demnitatea acestora. Ei muncesc si platesc pentru aceasta casa si pentru altele. Astfel este eliminata umilinta caritatii".


Constantinescu a fost presedintele Romaniei intre 1996-2000, intr-o perioada de entuziasm reformator dupa caderea comunismului in 1989.


Habitat for Humanity este o organizatie non-profit care construieste case pentru oameni de pretutindeni cu ajutorul voluntarilor si al contributiei viitorilor beneficiari.


Fostul presedinte american Jimmy Carter si sotia sa Rosalynn, care s-au implicat in activitatile organizatiei inca din 1984, organizeaza anual un eveniment de contruire de locuinte in diverse locatii. Anul acesta, "Proiectul Jimmy si Rosalynn Carter" a fost dedicat reconstruirii caselor distruse de uraganul din 2005.