Investitorii nu au incredere in Romania

Marti, 12 Mai 2009, ora 15:52
979 citiri
Investitorii nu au incredere in Romania

Indicele pentru increderea in mediul de afaceri din Romania a coborat la -15 puncte de la nivelul anterior de -8 puncte, potrivit unui sondaj al bancii Oesterreichische Kontrollbank (OeKB), care situeaza Romania pe locul cinci in regiune, din acest punct de vedere, conform Newsin.

Increderea in mediul de afaceri a scazut drastic printre companiile ce functioneaza in Europa Centrala si de Est in cele trei luni pana in aprilie, desi ritmul scaderii a incetinit, ca urmare a rezistentei din tari ca Polonia si Cehia.

Indicele Thomson Reuters & OeKB a indicat o deteriorare a increderii din mediul de afaceri in aproape fiecare tara din regiune, cele mai afectate fiind Ucraina, Ungaria, Bulgaria si Rusia.

Sondajul a aratat, pentru regiune, o scadere a indicelui la -15 in aprilie, de la -10 in ianuarie.

Rezultatele sondajului au indicat si o scadere a investitiilor din regiune, intr-un ritm mai lent, unele dintre cele mai slabe rezultate fiind inregistrate in Romania, Ungaria, Slovacia si Ucraina.

Primul sondaj trimestrial a fost publicat in ianuarie 2007. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 400 de firme internationale ce gestioneaza 1.400 de companii. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#afacer, #incredere, #investitii, #mediu, #romania, #scadere , #Romania