Isarescu: Banii nu pica din cer

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 12:35
1594 citiri
Isarescu: Banii nu pica din cer

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, miercuri, ca societatea romaneasca trebuie sa inteleaga ca "realitatea este cinica", ca banii nu pica din cer si ca este nevoie de munca si de un efort major "al intregii colectivitati umane" pentru a se ajunge la bogatie, informeaza Mediafax.

" Adevarul financiar poate fi cinic, nemilos, dar apare si tendinta cealalta, de a se vorbi ca imperativa despre nevoile sociale si sa nu se vorbeasca despre aspectul financiar.

E foarte periculos acest aspect. Banii nu pica din cer. Banii adevarati nu pica din cer, nici nu apar din tiparnita asa cum cred unii", a spus Isarescu, la o dezbatere cu tema "Romania 2010: constrangerile economico-financiare si imperativele sociale".

Guvernatorul BNR a precizat ca in momentul in care anumite persoane, inclusiv membrii ai Bancii Nationale, "indraznesc" sa aiba reflectii despre resursele financiare, sunt considerati cinici.

"Realitatea este cinica si intr-un fel sau altul societatea romaneasca trebuie s-o accepte. (...) Realitatea nu mai poate fi ignorata. Ea poate fi ignorata pana cand se va razbuna", a adaugat Isarescu.

Isarescu a atras atentia asupra importantei partii financiare, precizand ca nu doar o lege poate conduce la corectiile care trebuie realizate in economie, fiind nevoie de munca si un efort al intregii colectivitati.

"Bogatia nu se face prin decrete. De 200 de ani citam din cartea lui Adam Smith despre bogatia natiunilor si, probabil, nici acum nu o intelegem. Bogatia se face prin munca, printr-un efort major al colectivitatii umane", a spus Isarescu. 

#bani, #bnr, #bogatie, #isarescu , #Romania