FMI: Am avut discutii foarte bune cu Bogdan Dragoi

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 10:46
2190 citiri
FMI: Am avut discutii foarte bune cu Bogdan Dragoi

Intalnirea dintre reprezentantul FMI in Romania, Jeffrey Franks si ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, a fost una "conform programului".

"Am avut discutii foarte bune cu noul ministru al Finantelor, Bogdan Dragoi, a declarat, miercuri dimineata, seful Misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, la finalul intalnirii cu oficialul roman.

Seful misiunii FMI si directorul pentru Romania al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely, se afla la Bucuresti in perioada 21-22 februarie, la o intalnire de lucru pe teme economice de actualitate, fiind invitati de premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Vizita la Bucuresti a reprezentantilor Fondului, care va avea loc la invitatia premierului Ungureanu, este "o practica obisnuita", derulata in tarile cu care exista un acord incheiat si in care a avut loc o schimbare a Guvernului, a declarat reprezentantul FMI in Romania.

Cu toate ca asteptarile romanilor de la noul Guvern sunt mari, cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu nu a prezentat nicio schimbare pana in acest moment. Este posibil ca acest lucru sa se intample dupa intalnirea cu reprezentantii Comisiei Europene (CE) si ai Fondului Monetar International (FMI), pe care premierul a convocat-o pentru zilele de 21 si 22 februarie.

Intalnirea vine la scurt timp dupa ultima vizita, care s-a incheiat in ajunul demisiei fostului premier Emil Boc, iar tema intalnirii nu a fost comunicata de Guvern.

"Cred ca gestul este politic si are ca scop marcarea schimbarii Guvernului si realizarea unei intalniri oficiale cu noua echipa", a declarat analistul economic Aurelian Dochia pentru Business24.

"Este posibil sa se lanseze anumite baloane de incercare de rediscutare a acordului, insa nu cred ca se va negocia ceva concret. Se vor testa doar limitele de flexibilitate ale ambelor parti".

Printre subiectele de discutie cu FMI este posibil sa se numere restructurarea sectorului de stat, proces in care exista anumite intarzieri, dar si marirea salariilor bugetarilor.

Acest subiect a fost lansat recent de Emil Boc, insa entuziasmul creat de perspectiva unor salarii mai bune a fost stins la scurt timp, spunandu-se ca trebuie sa asteptam rezultatele pe primele trimestre ale anului pentru a lua o decizie in acest sens.

#Franks vizita FMI, #FMI Romania Dragoi, #intalnire FMI ministru finante , #Romania