Leul, facut KO de prezenta bancilor italiene si grecesti in Romania

Marti, 12 Iulie 2011, ora 13:22
1143 citiri
Leul, facut KO de prezenta bancilor italiene si grecesti in Romania

Tensiunile acumulate in ultimele zile in Europa au facut din moneda elvetiana (CHF) un cosmar pentru romanii care au credite in franci. Leul s-a depreciat la un nivel record fata de aceasta unitate, motivul principal fiind cel al instabilitatii financiare din sudul Uniunii Europene. In aceeasi situatie se afla moneda autohtona si fata de euro.

Analistii economici, dar si dealerii chestionati de Ziare.com ne-au declarat ca aceste turbulente au lovit nu numai in rata de schimb CHF/RON, dar si in EUR/RON, perechea din urma ajungand la orele diminetii la un nivel foarte apropiat de 4,3 lei/euro.

Prin acest fapt, nu numai cei care au credite in franci elvetieni, dar si cei care au rate in moneda europeana tocmai au devenit ceva mai vulnerabili din punct de vedere financiar in fata bancilor.

Legat de francul elvetian, daca la debutul acestei saptamani, lumea se panica de cotatia pe care aceasta moneda a atins-o, ei bine, motivele de ingrijorare continua pentru ca, luni noaptea, francul elvetian ajunsese foarte aproape de 3,65 de lei.

Marti, la orele 11:00, moneda elvetiana trecuse de pragul de 3,7 lei si nu parea ca da semne de a se deprecia cumva fata de monedele din zona europeana.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#leu, #curs valutar, #curs valutar franc, #curs valutar euro , #Romania