Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lindab Romania fuzioneaza prin absorbtie cu Rova Romania

Lindab Romania fuzioneaza prin absorbtie cu Rova Romania

Lindab Romania, subsidiara grupului suedez specializat in productia de materiale de constructii metalice, fuzioneaza prin absorbtie cu producatorul de sisteme de invelitori Rova Romania, iar grupul format va detine pe piata romaneasca o singura companie sub numele de Lindab SRL, relateaza NewsIn. 

Lindab Romania a comunicat luni ca procedurile de fuziunie se afla intr-un stadiu avansat.

Concomitent cu definirea procedurilor juridice de fuziune prin absorbtie, este in curs de implementare un proces complex de integrare operationala a celor doua companii, ce se estimeaza a fi finalizat in primavara anului viitor.


Brandul Rova va fi mentinut ca brand distinct in portofoliul Lindab.


"Am decis sa mentinem si fabrica de la Sibiu, din considerente logistice.


Exista produse care se fabrica doar la Sibiu, iar Rova detine o cota de piata semnificativa in Romania.


In plus, se asteapta o revigorare a pietei de profil pana in 2011 si vrem sa fim pregatiti cu capacitati suplimentare de productie", a declarat director general Lindab Romania, Andrei Sulyok.


In urma acestui proces, pe langa sediul central de la Stefanestii de Jos si punctul de lucru actual de la Cluj (Divizia Ventilatii), Lindab Romania va detine inca un punct de lucru la Sibiu.


Portofoliul de produse Lindab si Rova va fi optimizat, ca si capacitatile de productie Lindab si Rova.


De asemenea, va avea loc o revizuire a politicii comerciale, care sa asigure diferentierea produselor si serviciilor, iar platforma IT va fi una comuna.


Din punct de vedere al resurselor umane, vor avea loc optimizari de personal, iar pachetul de beneficii oferit va fi acelasi pentru toti angajatii.


Prin intermediul acestui proces de combinare a activitatilor, numarul partenerilor Lindab va ajunge la aproximativ 300.


Acestia vor beneficia de conditii identice si vor fi sustinuti prin activitati de marketing implementate in mod unitar.


Totodata, anul viitor, sistemul integrat de management al calitatii si mediului de la Lindab va fi extins si pentru punctul de lucru de la Sibiu, prin unificarea certificarii ISO.


Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994.


Profile si Ventilatii sunt cele doua domenii principale de activitate.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1123 ori