M. Britanie va introduce un regim sever de taxe pe fondul temerilor unui nou aflux de romani

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 11:32
1198 citiri
M. Britanie va introduce un regim sever de taxe pe fondul temerilor unui nou aflux de romani

Autoritatile britanice vor lua masuri drastice impotriva imigrantilor care beneficiaza de tratamente medicale gratuite, Ministerul de Interne urmand sa introduca un regim sever de taxe, pe fondul temerilor privind un nou aflux de romani in Marea Britanie, relateaza Daily Star, in editia online.

Potrivit Daily Star, spitalele si azilurile aloca sume foarte mari pentru ingrijirea rudelor strainilor care locuiesc in Marea Britanie, precizeaza Mediafax.

In prezent, Ministerul de Interne urmeaza sa introduca un regim sever de taxe pentru a acumula fonduri pentru contribuabilii afectati de criza, pe fondul temerilor unui nou aflux de cetateni romani in Marea Britanie.

O treime din totalul muncitorilor romani se asteapta sa-si piarda locul de munca anul acesta.

Romanii si lituanienii reprezinta circa cinci la suta din cei 733.000 de beneficiari ai asigurarilor nationale de sanatate distribuite in Marea Britanie anul trecut.

Ministerul de Interne spera sa obtina circa 15 milioane de lire sterline (17,3 milioane de euro) pentru a finanta lupta impotriva crizei generate de imigratie prin taxarea imigrantilor care intentioneaza sa-si aduca rudele in Marea Britanie.

Incepand din luna aprilie, imigrantii care vor dori sa-si cheme rudele in Marea Britanie vor trebui sa plateasca un pret triplu pentru o viza, de la 585 de lire sterline (675 de euro) la 1.680 (1.938 de euro).

Aceeasi taxa se va aplica de asemenea familiilor imigrantilor care viziteaza tara si depasesc perioada de sedere prevazuta de viza.

Guvernul va testa de asemenea un program, care costa 15.000 de lire sterline (17.300 de euro), destinat imigrantilor prosperi care doresc sa-si reinnoiasca vizele.

Un angajat al oficiului pentru migratie se va deplasa la locuintele acestora, le va procesa vizele si va colecta datele biometrice necesare pentru emiterea actului de identitate pentru cetateni straini.

Acest program ar urma sa se adreseze in special fotbalistilor straini care joaca in campionatul din Marea Britanie si oamenilor de afaceri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#britanie, #criza, #imigranti, #marea, #taxa, #viza , #Romania