Majoritatea ministerelor din Romania au site-uri cu deficiente majore

Joi, 22 Februarie 2007, ora 03:40
879 citiri

Majoritatea ministerelor din Romania au site-uri cu defecte majore atat in ceea ce priveste comunicarea, cat mai ales in ceea ce priveste uzabilitatea, este concluzia unui raport realizat de Ad Mission, care a vizat gradul de uzabilitate pentru site-urile a 15 ministere.

Pe paginile de Internet ale ministerelor exista linkuri care duc catre pagini de eroare, module de cautare ce nu functioneaza sau pagini in constructie, conform unui comunicat al companiei Ad Mission.

Potrivit raportului consultat pe site-ul companiei de Rompres, cele mai mici note, pe o scara de la 1 la 10 au fost obtinute de Ministerul Sanatatii Publice - 2,36, Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului - 3, Ministerul Finantelor Publice - 3,11.

De asemenea, cele mai mari punctaje au fost acordate Ministerul Culturii si Cultelor - 6,91, Ministerul Educatiei si Cercetarii - 6,61, Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - 6,22.

Criteriile analizate au fost navigabilitate, design si continut informational, toate din punctul de vedere al uzabilitatii.

Au fost acordate note de la 1 la 10 pentru fiecare sectiune in parte, iar nota finala a fost data de media celor trei note obtinute de fiecare site in parte.

Agentia Ad Mission Romania ofera consultanta in uzabilitate, online branding si comert online. De asemenea Ad Mission are in portofoliu o serie de domenii web, urmand sa lanseze mai multe site-uri in domenii precum comunicare si PR online, branding personal, research online.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)