Marko Bela: Nu ne putem atinge de pensiile minime

Marti, 18 Mai 2010, ora 15:54
1477 citiri
Marko Bela: Nu ne putem atinge de pensiile minime

Presedintele UDMR, Marko Bela, a sustinut, marti, ca reducerile de 15 la suta nu trebuie sa afecteze pensionarii care primesc pensiile minime, care, altfel, ar fi pusi intr-o situatie insuportabila, informeaza Mediafax.

"Nu ne putem atinge inclusiv de pensiile minime. (...) Limita ar trebui sa fie stabilita mai sus", a afirmat Marko, in conferinta de presa saptamanala.

El a aratat ca o masura "simpla" ar fi reducerea egala a salariilor cu 25 la suta, in timp ce "solutia stabila ar fi o regandire a structurii aparatului si nu un astfel de egalitarism in reduceri".

Marko Bela a spus, pe de alta parte, ca nimeni nu contesta, in acest moment, ca Romania este intr-o situatie dificila, ca trebuie sa fie reduse cheltuielile bugetare si ca trebuie sa fie facute reduceri de salarii si pensii.

Totusi, liderul Uniunii a aratat ca oamenii politici au obligatia sa gaseasca solutii pentru categoriile care, in urma acestor reduceri, ar fi puse intr-o situatie insuportabila, respectiv cei cu pensiile mici.

Marko a aratat ca a discutat acest subiect cu specialisti din UDMR, a avut discutii cu ministrul Finantelor, cu colegii din Guvern si cei din PDL.

"Pozitia noastra este ca nu ne putem atinge de pensiile minime", a aratat Marko, adaugand ca trebuie sa fie stabilita o limita pentru care nu trebuie sa fie aplicate reducerile.

El a spus ca ar fi mai indicat sa se faca o reducere progresiva si sa se recurga la o metoda prin care sa se ajunga la rezultatul scontat privind reducerile bugetare dar fara a fi afectate pensiile mici.

"Nu ne place, sunt masuri dure, dar nu le putem evita", a conchis el, agaugand ca guvernanatii trebuie sa se gandeasca, in acelasi timp, la o reala protectie sociala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensii minime reduceri masuri situatie romania , #Romania