McDonald's: paharele Shrek nu exista in Romania

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 00:44
2497 citiri
McDonald's: paharele Shrek nu exista in Romania

Paharele McDonald's care au imprimate desene de promovare pentru noul film Shrek si care au fost retrase dupa ce s-a descoperit ca sunt contaminate cu cadmiu nu au ajuns si nu vor ajunge in Romania, sustin reprezentantii filialei romanesti a lantului fast-food.

"McDonald's Romania nu desfasoara promotia cu paharele Shrek. Paharele nu exista si nu vor exista in Romania", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al McDonald's Romania, Atena Balint.

Reprezentantul McDonald's Romania afirma totodata ca paharele din promotia Shrek ale caror desene contin urme de cadmiu sunt de sticla, nu din carton, cum sunt cele folosite in fast-food-urile romanesti McDonald's.

"Paharele din promotia Shrek sunt din sticla si nu au nicio legatura cu paharele pe care le folosim zilnic, facute din carton" , a mai spus Atena Balint. Lantul de restaurante fast-food McDonald's a retras de pe piata 12 milioane de pahare de promovare a noului film de desene animate Shrek, din cauza ca elemente de design imprimate pe acestea contin cadmiu, un metal toxic.

Compania a cerut clientilor sa nu mai utilizeze aceste pahare, de 0,473 litri, care costa doi dolari americani (1,64 de euro) si care sunt disponibile in patru modele pe care sunt desenate personajele principale ale filmului de desene animate.

Cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plamanii, sistemul nervos si creierul, iar in cazul acestor pahare exista ingrijorari cu privire la expunerea pe termen lung la un nivel redus.

De asemenea, urme de metal de pe pahar ar putea ramane pe mainile copiilor, de unde ar putea ajunge in corpul lor, in cazul in care nu se spala pe maini inainte de a pune mana la gura. 

#mcdonald's, #pahare, #cadmiu , #Romania