MONITOR: Romanii isi cumpara masini cu numere bulgaresti

Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 12:11
1135 citiri
MONITOR: Romanii isi cumpara masini cu numere bulgaresti

MONITOR (Bulgaria) - Foarte multi romani isi cumpara masini din Bulgaria si le duc apoi in strainatate cu numere bulgaresti. Afaceristii din Vidin le vand vecinilor nostri de la nord de la 2 la 5 autoturisme la mana a doua, sustin autoritatile locale, citate de FOCUS. Motivatia acestui boom privind achizitionarea de masini bulgaresti de catre romani este legata de preturile si impozitele mici.

Vecinii nostri actioneaza conform urmatoarei scheme - gasesc asa-numitul "donator" de la Vidin, pe al carui nume sa fie inregistrat automobilul, se platesc impozitele, isi fac revizia tehnica anuala si scot cartea verde a masinii. Ulterior, cetateanul roman primeste o imputernicire din partea "donatorului". Cu aceste acte el poate sa circule fara nici un fel de probleme pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene. Pentru acest "serviciu" se spune ca "donatorul" primeste intre 200 si 400 de leva.

Salariile vecinilor nostri aproape ca s-au dublat dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, ceea ce le ofera posibilitatea, cu salariul pe trei luni, sa-si cumpere o masina veche, sustin locuitorii orasului Vidin. Astfel, romanii economisesc 3000 de euro din taxe si impozite, bani pe care i-ar plati la achizitionarea unui automobil nou in tara lor.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.