Nemirschi nu va fi urmarit penal

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 13:30
1132 citiri
Nemirschi nu va fi urmarit penal

Fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, a primit instiintare privind neinceperea urmaririi penale (NUP) in ce priveste infractiunea de fals in declaratiile de avere, iar cheltuielile judiciare de 500 lei vor fi achitate de statul roman, potrivit documentului obtinut de NewsIn.

Nemirschi a fost cercetat, dupa ce agentia Mediafax a semnalat Agentiei Nationale de Integritate (ANI), intr-o cerere privind accesul liber la informatii, ca in declaratia sa de avere apareau informatii neconcordante.

Ca urmare, ANI a intocmit proces verbal de sesizare din oficiu, precizand ca in declaratia de avere a fostului ministru depusa pe 5 ianuarie 2009 nu figura o casa de vacanta, care apare ulterior in declaratia din 15 iunie 2009.

Ulterior, Inspectia de Integrare din ANI a concluzionat ca in declaratiile de avere depuse de Nemirschi nu fusesera inscrise ori fusesera trecute eronat anumite informatii legate de locuinta, dividende, autoturism si conturi, indicand ca exista "indicii temeinice pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii" si a dispus "sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie".

In urma verificarilor Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca "nu se poate afirma, fara echivoc, ca Nemirschi Nicolae a facut, cu intentie, declaratii neconforme cu realitatea in scopul producerii de consecinte juridice, pentru sine sau pentru actul asa cum prevede textul de lege incriminator".

"Toate aceste aspecte conduc la concluzia ca Nemirschi Nicolae nu a urmarit, sub aspectul laturii subiective, sa comita infractiunea de fals in declaratii prev. de art. 292 din Codul Penal astfel ca, in cauza se va dispune neinceperea urmaririi penale", se mai precizeaza in documentul semnat de procurorul Grigore Voicu.

Potrivit documentului, "cheltuielile judiciare in cuantum de 500 RON raman in sarcina statului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avere, #declaratii, #nemirschi , #Romania