Noua organizare teritoriala a Romaniei, implementata in 2016

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 13:42
1337 citiri
Noua organizare teritoriala a Romaniei, implementata in 2016

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Bistrita, ca inca de anul acesta se va lucra la noua organizare teritoriala a Romaniei, dar aceasta nu va fi implementata mai devreme de 2016, transmite Mediafax.

Ministrul Vasile Blaga a declarat, la Adunarea Generala a Municipiilor din Romania (AMR) care are loc la Bistrita, ca materialul de studiu pentru noua organizare teritoriala a Romaniei va fi disponibil gratie a doua proiecte finantate prin Programul Operational Sectorial pentru dezvoltarea capacitatii administative.

"Sunt multe lucruri pe care le vom promova, dar numai dupa dezbateri publice ample.

Pe Programul Operational Sectorial pentru dezvoltarea capacitatii administative noi scoatem la licitatie doua proiecte care efectiv sa incerce sa puna pe masa un material de studiu privind noua organizare teritoriala a Romaniei. Noi nu mai putem merge tot asa. 

Avem in acest moment 3.227 de bugete locale, iar din acestea, anul trecut, 2.506 nu si-au putut plati din taxe si impozite locale nici macar salariile. Nu discutam de functionare, ci de salarii.

De unde sa se dezvolte comunitatile daca le lasam asa? Chiar daca se asociaza in structuri de dezvoltare locala, tot nu pot pune fonduri impreuna pentru a realiza proiecte si a se dezvolta", a spus Blaga.

Ministrul a declarat ca autoritatile trebuie sa faca pasi importanti in acest sens, al reorganizarii teritoriale a Romaniei.

#organizare, #teritoriala, #romania, #blaga , #Romania