Oamenii de afaceri, optimisti cu privire la evolutia economiei Romaniei

Luni, 02 Mai 2011, ora 17:18
1478 citiri
Oamenii de afaceri, optimisti cu privire la evolutia economiei Romaniei

Oamenii de afaceri si economistii romani pariaza pe o revigorare a activitatii economice pe parcursul urmatoarelor sase luni, potrivit unui sondaj de opinie realizat de The Money Channel (TMC), in privinta leului, cei mai multi specialisti estimand ca moneda nationala va continua parcursul pozitiv, transmite NewsIn.

Datele anchetei de conjunctura realizata de The Money Channel in randul a 21 de reprezentanti ai mediului de afaceri si a 15 economisti si analisti financiari arata un optimism generalizat in randul mediului economic si al pietei financiare.

Astfel, 61,9% dintre reprezentantii mediului de afaceri afirma ca situatia economica a Romaniei se va imbunatati in urmatoarele sase luni, iar 73,3% dintre analistii financiari confirma acelasi lucru.

Niciun respondent nu a anticipat ca starea economica se va inrautati pe parcursul urmatoarelor sase luni.

In ceea ce priveste evolutia leului, opiniile sunt impartite. Cei mai multi respondenti din mediul economic si cel al analistilor anticipeaza o stabilitate a monedei nationale in jurul nivelului actual si, intr-o pondere mai mica, o apreciere. 

Doar unul din sapte analisti si oameni de afaceri afirma ca leul se va deprecia in raport cu euro peste sase luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oameni afaceri, #evolutie economie, #sondar oameni afaceri , #Romania