OUG 50/2010, votata de Comisia Economica

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 09:32
1941 citiri
OUG 50/2010, votata de Comisia Economica

OUG 50/2010 a fost votata de Comisia Economica, cu 98 de amendamente dintre care 70% sunt impotriva bancilor.

Cele mai importante amendamente votate de comisia economica sunt cele legate de transparenta serviciilor facturate si cel care prevede ca Protectia Consumatorilor nu poate inchide o sucursala de banca, ci doar BNR.

"Fiecare citeste ce vrea din ceea ce am discutat noi. Din partea bancilor am auzit pareri ca i-am fi nenorocit, iar 70 din cele 90 de amendamente adoptate sunt impotriva bancilor si pentru consumatori", a spus presedintele Comisiei pentru politica economica, deputatul PSD Mihai Tudose, pentru Gandul.

El a precizat ca unele amendamente au facut referire la retroactivitatea OUG 50/2010, respectiv la faptul ca, din forma primita de Comisie, cea impusa de ANPC, se poate intelege ca actul normativ are menirea de a modifica dobanzile la creditele acordate pana acum, ceea ce este fals.

Modificarile au fost facute, dupa cum sustine el, pentru a evita situatia in care Romania este chemata in fata unei curti internationale de arbitraj, unde va pierde fara drept de apel in fata oricarei banci.

#50, #amendamente, #banci, #comisia, #economica, #oug , #Romania