Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patronatele: 4 miliarde de euro ar scoate Romania din criza

Patronatele: 4 miliarde de euro ar scoate Romania din criza

Patronatele autohtone considera ca econonomia din Romania are nevoie de patru miliarde de euro pentru a trece cu bine peste criza financiara, a declarat presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania - UGIR 1903, Cezar Coraci.

"In urma unor calcule efectuate de UGIR 1903 impreuna cu reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania am ajuns la concluzia ca in momentul de fata economia Romaniei are nevoie de patru miliarde de euro, bani necesari pentru evitarea colapsului economic", a precizat reprezentantul Uniunii.

Potrivit acestuia, banii respectivi ar putea proveni ori din investitii directe, ori dintr-un imprumut. "In conditiile in care obtinerea acestei sume prin investitii directe este aproape imposibila, personal as face un imprumut la Banca Mondiala", a spus Cezar Coraci.


Pe de alta parte, un document al ministerului finantelor arata ca economia Romaniei ar avea nevoie de mult mai multi bani. Astfel, cele 23 de masuri anticriza asumate de Guvern au costuri bugetare de 13 miliarde euro, din care cea mai mare parte reprezinta alocari pentru investitii, ca stimulent pentru cresterea economica, arata proiectul elaborat de Finante.


"Pachetul de masuri al Guvernului Romaniei pentru stimularea cresterii economice si protejarea intereselor economice ale populatiei" contine trei tipuri de masuri: pentru relansarea si stimularea cresterii economice, pentru finantarea economiei si cresterea lichiditatii si masuri sociale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1187 ori