Peru vrea sa importe medicamente din Romania

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 08:32
1503 citiri
Peru vrea sa importe medicamente din Romania

Presedintele republicii Peru, Ollanta Moises Humala Tasso, a declarat, marti, dupa intrevederea cu presedintele Traian Basescu, ca tara sa este interesata sa importe medicamente generice produse de firmele farmaceutice din Romania.

"Ne intereseaza domeniul sanatatii. Romania produce medicamentele generice la un cost mic, ceea ce este de interesul nostru. Noi ne-am saturat sa platim mult pe medicamente scumpe", a afirmat presedintele Ollanta Humala.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a aratat ca din partea firmelor din Romania exista disponibilitate pentru implicarea in programul national de achizitii de medicamente al Guvernului de la Lima.

"Romania doreste sa se implice in programul lansat de domnul presedinte cu privire la asigurarea medicamentelor generice pe care noi le producem", a afirmat Basescu.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, marti, la Lima, cu omologul peruan Ollanta Moises Humala Tasso, in timpul primei vizite in aceasta tara a unui sef de stat roman dupa 1990.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Peru import medicamente Romania, #Traian Basescu vizita Peru, #relatii comerciale Peru Romania , #Romania