Peste 600 de firme bulgaresti au patroni romani

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 15:40
1193 citiri
Peste 600 de firme bulgaresti au patroni romani

Directorul Camerei Bulgaro-Romane de Comert si Industrie din Ruse, Emiliyan Enev, a declarat ca, in ultimii ani, circa 600 de firme au fost inregistrate de romani la Camerele de Comert din Bulgaria, cele mai multe astfel de societati fiind in Sofia si Ruse.

"In ultimii ani, poate sunt chiar mai multe, dar aproximativ 600 de firme bulgare au fost inregistrate la Camerele de Comert din intreaga Bulgarie, de catre romani.

Cele mai multe societati sunt in Sofia, iar orasul Ruse este pe locul al II-lea ", a declarat directorul Camerei de Comert Bulgaro-Romana din Ruse.

Potrivit lui Emiliyan Enev, cele mai multe firme inregistrate de romani, ca fiind bulgare, apartin unor oameni de afaceri din Bucuresti.

"Da, cei mai multi sunt din Bucuresti, iar in ce priveste orasul Giurgiu numarul oamenilor de afaceri cu firme in Bulgaria este nereprezentantiv.

Din informatiile pe care le am, sunt doar cinci sau sase companii. In general, majoritatea firmelor bulgare deschise de romani sunt in domenii precum comert cu alimente, dar si in agricultura, adica diverse utilaje folosite in agricultura", a mai spus Enev.

Acesta a precizat ca relatiile de afaceri intre intreprinzatorii din Bulgaria si cei din Romania, se axeaza pe comert, Enev specificand insa ca activitatile de acest gen s-au diminuat in ultima perioada.

"Afacerile intre cei din Bulgaria si cei din Romania sunt in marea majoritate in domeniul comertului cu alimente, bazandu-se pe diferentele de preturi, in Bulgaria acestea fiind mai mici.

Insa, odata cu deprecierea leului, a devenit foarte greu pentru firmele bulgare sau cele romane sa faca afaceri in tara vecina", a incheiat Emiliyan Enev.

Camera Bulgaro-Romana de Comert si Industrie este o organizatie de sprijin al afacerilor transfrontaliere, vizand asistarea activitatilor bulgare si romane in stabilirea de parteneriate comerciale, mentinerea relatiilor de afaceri si a schimbului de informatii. 

#activitati, #comerciale, #parteneriate, #societati , #Romania