Peste o suta de companii din Romania, Republica Moldova si Ucraina se reunesc la un forum economic la Iasi

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 15:44
1816 citiri
Peste o suta de companii din Romania, Republica Moldova si Ucraina se reunesc la un forum economic la Iasi

Peste o suta de companii din 30 de regiuni ale Ucrainei si Republicii Moldova, precum si din Romania, se vor reuni intre 17 si 19 iunie 2013 la Forumul Economic al Euroregiunii Siret - Prut - Nistru.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judetean Iasi si Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (ESPN), va fi gazduit la Centrul Expozitional "Moldova" si va aduce la un loc personalitati politice si oameni de afaceri atat din Euroregiune, cat si din alte Euroregiuni din restul Europei.

Astfel, la eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai administratiei publice centrale, ambasadori si consuli generali ai Romaniei in Republica Moldova si Ucraina, precum si ai Republicii Moldova si Ucrainei in Romania, presedintii celor 23 de raioane din Republica Moldova membre ale Euroregiunii, guvernatori si presedinti de Consilii Regionale, primari si presedinti de Consilii Raionale din regiunile ucrainene Vinnitsa, Cernauti, Odessa, Nikolaev si Ivano-Frankivsk.

"Pe langa colaborarile la nivel administrativ, care in ultimul an au devenit tot mai fructuoase, ne-am propus ca acest Forum sa genereze colaborari si schimburi comerciale intre firmele din Romania, Republica Moldova si Ucraina.

Alaturi de Seminarul Comisiei CIVEX a Comitetului Regiunilor, Business Forumul transfrontalier va prilejui dezvoltarea relatiilor dintre Estul si Vestul Europei, fiind totodata un sprijin pentru Republica Moldova si Ucraina in demersul lor de aderare la Uniunea Europeana", a declarat dl. Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi si Presedinte al Euroregiunii Siret - Prut - Nistru.

#forum Romania Moldova Ucraina, #forum economic Romania, #cooperare internationala Romania , #Romania