Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Philips Romania - o cifra de afaceri de 95 de milioane de euro in 2007

Philips Romania - o cifra de afaceri de 95 de milioane de euro in 2007
Philips Romania raporteaza o cifra de afaceri pe 2007 de 95 de mil. euro, cu o crestere de 32% fata de anul precedent, pe divizii cresterile fiind de 300% pentru Healthcare, 25 % pentru produsele electrocasnice si de 70% pentru electronice. In domeniul aparaturii electro-casnice si de ingrijire personala, compania detine 59% din piata aparatelor de bucatarie, 26% din piata aspiratoarelor si 35% din piata fiarelor de calcat.


Pe piata aparatelor de ingrijire personala, Philips a inregistrat 77% din segmentul aparatelor electrice de barbierit, 41% din cea a produselor pentru coafare (uscatoare, placi, stylere) si 64% din piata aparatelor de tuns. In domeniul produselor electronice, Philips este al treilea jucator important in piata LCD-urilor si a sistemelor Home Cinema si conduce pe piata DVD-urilor.In anul 2007  s-au inregistrat urmatoarele cresteri fata de 2006: de 16% la corpuri de iluminat pentru aplicatii interioare, 80% pentru aplicatii exterioare si 20% pentru surse de iluminat.In domeniul echipamentelor medicale, Philips este prezent pe piata cu echipamente de monitorizare cardiaca, echipamente de imagistica medicala, tehnologia informatiei medicale si echipamente cu ultrasunete.Pana in 2010, compania se asteapta ca indicele  EBITA al afacerilor sale curente sa depaseasca 10%. Philips doreste sa obtina o crestere medie anuala a vanzarilor de cel putin 6%, pentru perioada 2008-2010 si sa dubleze valoarea EBITA per actiune, fata de nivelul ei din 2007.Philips este reprezentat in Romania prin Philips Lifestyle (produse electronice si electrocasnice) , Philips Healthcare (aparatura medicala)  si Philips Lighting (surse si corpuri de iluminat) si prevede continuarea dezvoltarii sectorului Lighting, in special datorita evolutiei ascendente a segmentului produselor ce economisesc energia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 823 ori