Piata romaneasca de asigurari va avea o crestere de cel mult 5%

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 17:38
1141 citiri
Piata romaneasca de asigurari va avea o crestere de cel mult 5%

Piata romaneasca de asigurari ar putea inregistra in acest an o crestere de cel mult 5% fata de 2010, in conditiile in care segmentul de asigurari generale ar recupera din scaderea inregistrata anul trecut, a declarat marti vicepresedintele directoratului Asirom, Mariana Diaconescu, transmite NewsIn.

"Estimam o crestere a pietei romanesti de asigurari de cel mult 5% in acest an. Probabil ca asigurarile de viata vor avea un ritm relativ stabil, in timp ce asigurarile generale s-ar putea sa recupereze din scaderea din 2010, insa nu in totalitate, pentru ca piata a scazut mai mult decat cresterea estimata pentru acest an", a mentionat Mariana Diaconescu.

Potrivit acesteia, cresterea subscrierilor propusa de Asirom pentru acest an "este peste cresterea pietei, pentru a recupera cota de piata pierduta in anii precedenti".

Piata asigurarilor din Romania a scazut anul trecut cu 5,7%, la 8,364 miliarde lei. Astfel, piata de asigurari generale a scazut in 2010 cu 7,5%, la 6,69 miliarde lei fata de 2009, in timp ce piata de asigurari de viata a sporit cu 2,32%, la 1,66 miliarde lei.

#piata romaneasca asigurari, #asirom, #piata asigurari , #Romania