Postasii au protestat fata de conditiile improprii de munca

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 18:19
2071 citiri
Postasii au protestat fata de conditiile improprii de munca

Cateva zeci de postasi au protestat spontan joi in fata sediului central al Postei Romane, nemultumiti fiind de conditiile improprii de la locul de munca, iar conducerea companiei sustine ca actiunea salariatilor nu este justificata si ca a luat masurile pentru a asigura conditii optime de munca, relateaza NewsIn.

Salariatii Postei Romane s-au aratat nemultumiti de conditiile improprii de la locul de munca, asta pentru ca in 30% dintre oficiile postale din tara nu ar exista caldura, desi temperaturile au scazut sub zero grade Celsius.

In plus, pe langa faptul ca salariile sunt mici, oamenii sunt nemultumiti ca trebuie sa contribuie cu 15 pana la 25 de lei, in fiecare luna, pentru combustibil sau hartia necesara in birouri.

Angajatii sunt totodata nemultumiti si de faptul ca directorul general al companiei a fost schimbat de trei ori intr-un interval scurt de timp.

"In ceea ce priveste nemultumirile celor care au demarat manifestul spontan din fata sediului central, conducerea a anuntat faptul ca s-au luat masurile necesare asigurarii unor conditii de munca optime.

Spre exemplu, in cazul agentiilor postale care nu beneficiaza de un sistem centralizat de incalzire, sunt in derulare licitatiile pentru achizitionarea motorinei necesare incalzirii, de asemenea, au fost achizitionate lemne iar sediile postale in cauza au fost dotate cu aeroterme.

Montionam faptul ca spatiul acestor agentii este pus la dispozitia companiei nationale in baza unor contracte de comondat, iar efectuarea de lucrari la aceste imobile nu intra in atributiile Postei Romane", se arata intr-un comunicat emis joi de Posta Romana.

In momentul de fata se are in vedere reorganizarea CN Posta Romana SA, in intentia obtinerii unei flexibilitati mai mari la nivel de structura organizationala.

"Avand in vedere faptul ca actuala structura gandita de 'specialisti', promovati din randul liderilor sindicali, si-a dovedit lipsa de functionalitate, conducerea a decis ca este momentul unei restructurari care sa conduca la o structura mai putin greoaie, fata de cea existenta la momentul actual", se mai arata in comunicat.

De asemenea, presedintele-director general al Postei, Daniel Neagoe, spune ca sindicatul nu are atributul de a numi si sustine manageri, acest fapt fiind exclusiv sarcina directorului general si a Consiliului de Administratie.

"In momentul de fata ne dorim o eficientizare a companiei la nivel de structura, care sa-si arate beneficiile in rezultatele viitoare ale companiei.

In ciuda greutatilor cauzate de situatia economica mai putin favorabila, la nivel national cat si european, in cadrul CN Posta Romana SA nu s-au facut disponibilizari si nu s-au operat diminuari salariale, vizandu-se pentru anul urmator inclusiv cresteri salariale.

Din aceste motive, consider ca o revolta sindicala nu este justificata", a adaugat Neagoe.

 

#posta, # romana, # proteste , #Romania