Presa straina, inainte de referendum: Romania cunoaste o deviere spre autoritarism

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 16:21
1567 citiri
Presa straina, inainte de referendum: Romania cunoaste o deviere spre autoritarism

Cu doua zile inainte de referendumul privind demiterea lui Traian Basescu, presa externa devine din nou foarte interesata de situatia din Romania.

O analiza publicata de cotidianul american USA Today arata ca Romania cunoaste un regres in privinta democratiei si statului de drept.

Criza politica din Romania ar putea anula ani de progres democratic, iar analistii spun ca Occidentul trebuie sa actioneze cu fermitate pentru a stopa acest derapaj", continua USA Today.

Cea mai influenta politic publicatie americana, Washington Post, constata ca "batalia politica murdara de la Bucuresti ridica intrebari despre domnia legii in Romania". Aceasta vine in contextul in care probleme similare se inregistreaza si in Ungaria, Bulgaria si Serbia.

Agentia France Presse publica o analiza semnata de Isabelle Wesselingh, in care Romania este descrisa ca o "democratie suferinda".

"Intre cauzele bolii se afla partidele politice clientelare care reprezinta mai degraba grupuri de interese economice decat o ideologie si al caror scop este sa detina toate fraiele puterii, nu sa apere interesul public", apreciaza Mircea Kivu, citat de agentia franceza.

Cititi mai multe despre Presa internationala, inainte de referendum: Romania cunoaste o deviere spre autoritarism pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presa internationala referendum Romania, #Financial Times Romania referendum, #USA Today referendum Romania , #Romania