Presedintele BERD: BERD este decisa sa sustina dezvoltarea Romaniei

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 16:25
1029 citiri
Presedintele BERD: BERD este decisa sa sustina dezvoltarea Romaniei

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este decisa sa sustina Romania in vederea imbunatatirii dezvoltarii economiei, a competitivitatii, potentialului de creare de locuri de munca si integrarii regiunilor economiei, a declarat Jean Lemierre, presedintele BERD, intr-un interviu acordat in The Report: Romania 2008, publicat de Oxford Business Group.

"Banca este angajata in atragerea de 'investitii inteligente', atat fonduri cat si expertiza de afaceri," a declarat Lemierre, care a adaugat ca "BERD este gata sa ofere instrumente cu un risc mai mare (equity, cvasi-capital, datorie personalizata) pentru sustinerea restructurarii, consolidarii si expansiunii companiilor locale".

"Un alt rol crucial al bancii in perioada post-aderare este de a sustine sectorul intreprinderile mici si mijlocii, emergente si antreprenoriale, din multe zone rurale ale tarii. Un numar mare de credite pentru IMM-uri va stimula constituirea multor afaceri noi care vor ajuta la crearea de noi locuri de munca si vor sustine cresterea economica in Romania. Banca va oferi, de asemenea, un suport considerabil pentru dezvoltarea sectorului privat, ajutand companiile romanesti sa se extinda in afara tarii."

Presedintele BERD a spus ca Romania avea nevoie de o dezvoltare accelarata a intrastructurii pentru a stimula cresterea economica suplimentara, iar BERD a lucrat in parteneriat cu municipalitatile pentru imbunatatirea serviciilor.

"Un alt domeniu important in care banca va continua sa lucreze cu autoritatile este eficienta energetica, o prioritate pentru Romania si BERD," a declarat Lemierre. "Lucram impreuna pentru a promova o piata durabila astfel incat eficienta energetica sa duca la dezvoltarea surselor regenerabile de energie si la reducerea emisiilor de dioxid de carbon."

Lemierre a adaugat ca implicarea in procesul de privatizare a Bancii Comerciale Romane a contribuit semnificativ la procesul de trazitie a sectorului bancar roman si la economia tarii, in general.

Interviul va fi publicat in versiune completa in The Report: Romania 2008, este unul dintr-o serie de interviuri cu oficiali si oameni de afaceri.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.