Presedintele R.Moldova vine in Romania pe 3 mai

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 17:55
1275 citiri
Presedintele R.Moldova vine in Romania pe 3 mai

Presedintele moldovean Nicolae Timofti va efectua o vizita in Romania la 3 mai, unde va avea o intrevedere cu omologul sau roman Traian Basescu, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei moldovene, Vlad Turcanu, relateaza Jurnal de Chisinau in editia electronica.

Nicolae Timofti va avea intrevederi cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si presedintele Senatului, Vasile Blaga, dar si cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel.

Din delegatia Republicii Moldova mai fac parte ministrul Justitiei Oleg Efrim, ministrul Dezvoltarii Regionale si Constructiilor Marcel Raducan, adjunctul ministrului de Externe Andrei Popov si adjunctul ministrului Economiei Octavian Calmac.

Prima vizita in strainatate a lui Nicolae Timofti a fost la Bruxelles.

Nicolae Timofti a fost ales presedinte al Republicii Moldova la 16 martie 2012, de catre Parlament, ca urmare a exprimarii votului unui numar de 62 de deputati din totalul de 101.

Potrivit prevederilor constitutionale ale Republicii Moldova, mandatul prezidential este de patru ani. Alegerea lui Timofti a avut loc la capatul unei perioade de aproape doi ani de interimat prezidential.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vizita presedinte Republica Moldova, #vizita Nicolae Timofti , #Romania