Presedintele UMP nu accepta intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 12:03
1527 citiri
Presedintele UMP nu accepta intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen

Presedintele UMP Jean-François Cope a declarat ca Romania si Bulgaria nu pot intra in spatiul Schengen atat timp cat problema circulatiei romilor nu este rezolvata, o pozitie similara cu cea a lui Marine Le Pen, relateaza cotidianul L'Express, in editia electronica.

"O spun clar, nu putem accepta intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen atat timp cat problema circulatiei si instalarii romilor nu va fi rezolvata", a declarat liderul UMP in aplauzele numerosilor sai simpatizanti, la un miting organizat in Meyzieu (Rhone), unde UMP si-a prezentat candidatii pentru viitoarele alegeri municipale", a adaugat Jean-François Cope.

"Vreau o Europa care sa revizuiasca tratatul Schengen de la un capat la altul", acompletat acesta.

Presedinta Frontului National, Marine Le Pen, s-a declarat alarmata, joi, de posibilele consecinte ale intrarii cu drepturi depline in Uniunea Europeana a Romaniei si Bulgariei, cerandu-i ministrului de Interne Manuel Valls "sa transmita" ca "Franta se opune acestui lucru". Ea a cerut organizarea "dizolvarii spatiului Schengen".

Membre UE din 2007, Romania si Bulgaria incearca sa intre in spatiul Schengen din 2011, dar state precum Olanda apreciaza ca trebuie sa faca mai multe progrese in lupta impotriva coruptiei.

In cadrul unei vizite la Bucuresti, in iulie, premierul Jean-Marc Ayrault i-a reamintit omologului sau roman sustinerea Parisului pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, exprimandu-si dorinta ca aceasta sa aiba loc "in doua etape".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Presedinte UMP, #romania spatiul schengen, #presedinta Frontului National , #Romania