Printre fruntasi la crestere economica in Europa. Conteaza pentru romani?

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 12:31
1186 citiri
Printre fruntasi la crestere economica in Europa. Conteaza pentru romani?

In timp ce zona euro si Uniunea Europeana se afla in pragul recesiunii, Institutul National de Statistica confirma cresterea economica de 0,5% pentru Romania in trimestrul doi, comparativ cu primele trei luni ale anului.

De asemenea, economia Romaniei a crescut cu 0,8 la suta in primul semestru raportat la perioada similara din 2011.

In schimb, zona euro a inregistrat o contractie a activitatii economice de 0,2% in trimestrul doi, urmand stagnarii din perioada ianuarie - martie, conform datelor Oficiului European pentru Statistica (Eurostat). De asemenea, in Uniunea Europeana PIB-ul a inregistrat o scadere de 0,1% comparativ cu trimestrul precedent.

Evolutia produsului intern brut din al doilea trimestru indica posibilitatea ca economia zonei euro si a UE sa reintre in recesiune in trimestrul al treilea.

Nu doar cresterea economica plaseaza Romania printre tarile "fruntase" ale Europei, ci si datoria guvernamentala, a patra cea mai mica ca pondere in PIB din UE dupa primele trei luni, de 36,3%, respectiv 211 miliarde de lei. Insa, datoria publica a tarii noastre s-a majorat cu 5,4% fata de acelasi trimestru al anului precedent, reprezentand a sasea cea mai rapida rata de crestere.

Citeste mai multe despre Printre fruntasi la crestere economica in Europa. Conteaza pentru romani? pe Ziare.com.

#crestere economica romania, #Romania Uniunea Europeana economie, #datorii externe Romania , #Romania