Procredit Bank Romania se implica in proiectele agricole

Luni, 22 Iunie 2009, ora 12:30
859 citiri
Procredit Bank Romania se implica in proiectele agricole

Procredit Bank Romania a lansat un credit cu scadenta de pana la 15 ani, pentru cofinantarea proiectelor agricole care atrag investitii din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), a anuntat banca, printr-un comunicat trimis luni, relateaza NewsIn.

 

Creditul poate fi achitat prin rate lunare, egale sau inegale, sau prin rate sezoniere, reprezentand cel putin patru rate intr-un an calendaristic.

De asemenea, Procredit acorda perioade de gratie de pana la 12 luni la achitarea imprumutului.

Astfel, creditul AgroInvest - Fonduri Europene se poate acorda producatorilor agricoli, precum si societatilor comerciale cu activitate agricola, pentru investitii in utilaje si echipamente, tehnologii pentru zootehnie, echipamente pentru irigatii, achizitie sau constructie de imobile, se arata in comunicat.

Pentru creditele de pana la 30.000 euro inclusiv, cu maturitatea de pana la cinci ani, imprumutul poate fi acordat fara garantii, iar pentru imprumuturile mai mari, banca solicita garantii imobiliare care sa acopere 75% din valoarea creditului. In cazul in care garantiile sunt insuficiente, creditul poate fi acoperit partial cu garantie de la Fondul de Garantare a Creditului Rural, se mai arata in comunicat.

In operatiunile de creditare, ProCredit Bank se concentreaza asupra intreprinderilor foarte mici si a intreprinderilor mici si mijlocii, nu si asupra creditelor de consum.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta srezultatul unui parteneriat intre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), International Finance Corporation (IFC) - membra a grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.

#bank, #cofinantare, #procredit, #proiecte, #romania , #Romania